Cevizli Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler:
• 250 gr taze tel kadayıf
• 80 gr eritilmiş tereyağı
• 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
Şerbet İçin:
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
Servis İçin:
• Toz ya da file fıstık
Cevizli Tel Kadayıf Hazırlanışı:
Tel kadayıfı geniş bir kâsede didikleyin ve üzerine tereyağını ilave edip harmanlayın. Orta boy bir fırın tepsisine yarısını iyice bastırarak yayın. Üzerine cevizleri yayın.
Kalan kadayıfı yine üzerine kapatıp yayın ve iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet malzemelerini 5 dakika kaynatın. Oda sıcaklığına gelen kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. Yaklaşık 1 saat sonra şerbeti iyice çekince fıstık ile süsleyip servis edin.