Hababam Sınıfı filmi, 1975 yılında ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı kitabından uyarlanılmıştır. Kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır.
Hababam Sınıfı
Süre: 1 saat 30 dk
Tür: Komedi, Dram
Dil: Türkçe
IMDb: 9.4
Yapım Yılı: 1975
Yönetmen: Ertem Eğilmez
Hababam Sınıfı Filmi Konusu ve Özeti

Hababam Sınıfı, öğrencilik yıllarını hazylazlık ve tembellik ile geçiren bir sınıf dolusu eğlecelli gencin yaşam öykülerini anlatan film serisinin başlangıç filmidir. Hababam Sınıfı film serisinin birinci filmi, Rıfat Ilgaz’ın kaleme almış olduğu Hababam Sınıfı romanından uyarlanmıştır. Unutulmaz filmde, 11 – B sınıfı öğrencileri birçok kez kurnaz ve keskin zekaları ile öğretmenlerini parmaklarında oynatmaktadırlar.
Matrak gençlerin Çamlıca Lisesinde yaşadıkları kimi zaman eğlenceli kimi zaman ise yürek burkan yaşam öyküleri ile birçok genci kendisine hayran bırakmıştır. Kurnaz zekaları ile hem okul düzeni hemde ülkedeki eğitim sistemini değersiz göstermesi ve kötülemesi ile hem okulun hem de türk sinemasının yaramaz sınıfı ünvanını kazanmıştır. Hababam Sınıfının okulun yaramaz öğrencesi koltuğu, yeni müdür muavini ile sallanmaya başlanmıştır; Mahmut Hoca. Kurnaz zekalı ve yaramaz 11 – B sınıfı, Mahmut Hoca’nın daha önceden hiçbir öğretmen tarafından görmedikleri türden bir disiplin anlayışına sahiptir. Mahmut Hoca’nın farklı disiplin anlayışı ile öğrencilik hayatlarında hiçbir okul dersi ile alamyacakları dersleri almışlardır.
Hababam Sınıfı Yönetmeni
Unutulmaz filmin yönetmenliği, Türk Sinemasına birçok ölümsüz eser bırakmış olan Ertem Eğilmez tarafından yapılmıştır. Ertem Eğilmez, 60 yıllık yaşamına 50’den fazla ölümsüz eser sığdırmıştır. Ertem Eğilmez, 18 Şubat 1929 yılında Trabzon’da Dünya’ya gözlerini açmıştır. Ertem Eğilmez, hayatı boyunca sadece yönetmenlik ile ilgilenmeyip yapımcılık, senaristlik ve karikatüristlik yapmıştır. Bu özelliklerinin yanı sıra, Türkiye’ye ilk kez Langırtı getiren kişi olarak da anılmaktadır. Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı bazı filmler; Taçsız Kral (1965), Tarkan Serisi (1969-1973), Bir Millet Uyanıyor (1966), Sev Kardeşim (1972), Oh Olsun (1973), Canım Kardeşim (1973), Salako (1974), Köyden İndim Şehire (1974), Mavi Boncuk (1974), Ah Nerede? (1975), Çöpçüler Kralı (1977).
Hababam Sınıfı Oyucuları

- Münir Özkul
- Şener Şen
- Kemal Sunal
- Tarık Akan
- Adile Naşit
- Ayşen Gruda
- Halit Akçatepe
- Akil Öztuna
- Ergin Orbey
- Feridun Şavlı
- Muharrem Gürses
- Sıtkı Akçatepe
- Kemal Ergüvenç
- Aciz Cem Gürdap
- Ahmet Arıman
- Hayri Karabey
- Ergun Sözen
- Talat Dumanlı
- Errtuğrul Bilda
- Cengiz Nezir
- Bülent İğdiroğlu
- Ekrem Dümer
- Hakkı Karadayı
- Bilge Zobu
- Dinçer Çekmez
Unutulmaz Film Replikleri
Replik 1
Mahmut Hoca: – Ne yaptın evladım?
Ferit: – Sevdim hocam.
Replik 2
Müfettiş: – İlk halife imparator neron yani padişah neron romada hazreti şabanla beraber ananı günde 1453 kere kanunen…
Replik 3
Güdük Necmi: – Şabannn!
İnek Şaban: – Neeeeeeee!
Replik 4
İnek Şaban: – Ne suratıma bakınıyonuz lan Zaire cumhurbaskanı ben miyim?
Replik 5
İnek Şaban: – Arkadaşlar gelmeyin tünel bombok bir yere çıktı.
Replik 6
İnek Şaban: – Hocam gagmıyoooo!
Badi Ekrem: – Kaldır sersem herif!
İnek Şaban: – Hocam gagmıyoooo!
Badi Ekrem: – Kaldır diyorum!
İnek Şaban: – Yavv gagmıyo diyorum kaldır diyor!
Replik 7
Kimyacı: – Sen!
İnek Şaban: – Ben!
Kimyacı: – Sen!
İnek Şaban: – Ben!
Kimyacı: – Polialkollere, yani kıymetli alkollere bir örnek ver.
İnek Şaban: – Yeni rakı… Altınbaş da olabilir… votka ve konyak da olabilir yani.
0 Comments