Hünkar Beğendi Tarifi


Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler:

Beğendi İçin:

• 1 kg patlıcan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 2 bardak süt
• Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz

Kebabı İçin:

• 400 gr kuzu kuşbaşı
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
• 1 diş rendelenmiş sarımsak
• 1 adet kıyılmış çarliston biber
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 su bardağı rendelenmiş domates
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Tuz

Servis İçin:

• Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Kebap için kuşbaşı etini ve tereyağını bir tencereye alın ve yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Etler suyunu çekince soğanı, sarımsağı, biberi ilave edin ve solana kadar soteleyin.

Salçayı ve pul biberi de ekleyin kokusu çıkana kadar soteleyin. Domatesleri de ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra
altını kısıp pişmeye bırakın. Tuzunu, karabiberini kontrol edin.

Suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Patlıcanları fırının ızgara ayarında közleyin ve soyun. Beğendiyi hazırlamak için kesme tahtasının üzerinde közlenmiş
patlıcanları bıçakla püre olana kadar kıyın. Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun ve soğutun.
Üzerine sütü ekleyerek açın.

Bir tavaya patlıcan püresini ve unlu sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin. En son kaşar peynirini ekleyin ve tuzunu kontrol edip karıştırın. Servis tabağına aldığınız beğendinin üzerine kebabından da servis edin ve kıyılmış maydanoz serpin.