İğneada Longoz Ormanları Millî Parkı

İğneada Longoz Ormanları Millî Parkı Kırklareli kent sınırları içinde yer alır. Burada longoz ya da diğer adıyla subasar ormanları bulunur. Bunlar yağış miktarının yüksek olduğu kış ve ilkbahar mevsimlerinde tabanı sularla kaplanan ormanlardır.

Bu alan 2007 yılında millî park ilan edilmiştir. Millî parkta pek çok göl, sazlık alan ve longoz ormanı bulunur. Burada doğa yürüyüşü, yaban hayat ve kuş gözlemciliği gibi etkinlikler yapılabilir.

Longoz Ormanları Milli Parkı toplamda 3155 hektarlık alanı kapsamaktadır. Bu alan içerisinde kamp alanları, ağaçlarla çevrelenmiş harika yollar, kamelyalar, karadeniz manzarası, göller bulunmaktadır. Kırklareli merkezinden ayrılıp Longoz Ormanları Milli Parkına doğru yaklaştığınızda yol boyunca ağaçların değişik tondaki renkleri ile seyahatiniz daha güzel bir hal alıyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan Orman dünyanın sayılı longoz ormanlarından bir tanesi.

Kuşların göç yolu olması nedeniyle belirli zamanlarda bu muhteşem doğa manzarasına kuşların harika sesleri eşlik ediyor. Eğer şansınız varsa ve doğru zamanda giderseniz beyaz kuyruklu kartalı, yeşil papağanları, sessiz kuğuları, siyah ve ak balıkçılları, kırlangıç yavrularını görme şansını yakalayabilirsiniz.