Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?


Keşkek Tarifi (6 kişilik)

  • Hazırlama süresi: 1 gece
  • Pişirme süresi: 4 saat
  • Zorluk derecesi: Orta

Malzemeler:

  • Yarım kg göce (kabuğu soyulmuş buğday) yoksa aşurelik buğday (geceden üzerini örtecek kadar su ile bir taşım kaynatılıp
    suyunda bekletilmiş)
  • Yarım kg kemikli dana ya da kuzu eti Yarım su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

keşkek
keşkek

Göcenin üzerine diğer malzemeleri ilave edin ve suyunu ayarlayıp tuzunu serpin. Orta ateşte bir saat pişirdikten sonra suyunu kontrol ederek patates ezeceği ile ara ara dövün. Altını kısın, buğdaylar tamamen açılana kadar ve etler kemiklerinden sıyrılana kadar pişirin. Suyunu tamamen çektiğinde içinden kemiklerini alın. Servis tabağına alın. Tereyağını kızdırın ve pul biberi atıp karıştırın, ocaktan alın. Keşkeğin üzerinde gezdirin ve servis edin.