Ketçap hakkında bilgi


Çinlilerin balık ve tavuk yemekleri için geliştirdikleri sos olan ke-tsiap 1690’larda yaygınlaştı ve İngiliz denizciler tarafından Singapur ve Ma- lezya’da ketçap adıyla bilinen püre İngiltere’ye götürüldü.

1740’larda İngiltere’de yemek kitaplarına giren ketçabın yapısı, Çin baharatları bilinmediğinden, değiştirildi, mantar, ceviz, salatalık eklendi. Domatesin ketçaba katılması herhalde 1790’larda oldu. Ketçabın şişelenmiş kitlesel üretimi 1876’da başladı.

Türkiye’de ketçap, tost, hamburger kültürünün gelişimiyle talep edilmeye başlandı ve gıda sanayiinin gelişiminden sonra özellikle makarna ve patateste kullanılır oldu.

 
   

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.