Kolay Islak Kek Tarifi


Kolay Islak Kek Tarifi

Islak kek tariflerinin içinde en kolay ve lezzetli olanı kesinlikle mikrodalgada pişen ıslak keklerdir. Aşama aşama bu lezzetli kekimizi pişirmeye başlayalım!

Malzemeler:

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

3 adet yumurta

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.

2- Sıvı yağı ilave edin.

3- Sütü ekleyin

4- Kakao ve vanilyayı ekleyip, çırpın.

5- Kakaolu karışımdan 2 su bardağı alarak, bir kenara ayırın.

6- Kalan karışıma, un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.

7- Kalıbınızı (küçük kare borcam) yağlayıp, şekere bulayın.

8- Yağlanmış kalıba hamur karışımınızı dökün.

9- Mikrodalga fırında 650 watta 7-9 dk. pişirin.

10- Kek sıcakken dilim olarak kare kare kesin ve üzerine ayırdığınız kakaolu karışımı dökün.

11- Kek sosunu iyice çekip, dinlendikten sonra servise sunabilirsiniz.

Yine bir başka kolay ve pratik olan ıslak kek tarifimiz ise;

Malzemeler:

2 yumurta

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket hazır sıvı krema

4 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, kakaoyu ekleyip, çırpın. Ardından unu da ekleyip tüm malzemeleri iyice çırptıktan sonra, kalıbınızı yapışmaması için sıvı yağ ve toz şekerle kapladıktan sonra kek harcınızı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30-35 dk. pişirin. Pişirme süreleri fırın randımanına göre değişebilir. İlk 15- 20 dk’dan sonra kontrollü olun.

Kek piştikten sonra, dilimleyin ve 1 paket hazır sıvı kremayı kek sıcakken üzerine dökün. Kek dinlenip, kremayı içine çektikten sonra servise sunabilirsiniz.

Püf noktası: Keki her zaman dilimledikten sonra soslarını dökün. Dilimlere ayrılmış olan kek sosu her tarafına eşit çeker.


0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.