Kutup Sumrusu Hakkında Bilgi


Kutup sumruları yaz aylarında Kuzey Kutup Bölgesi’nde, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarının serin kıyılarında yuva yapar. Üreme dönemini buralarda geçirdikten sonra Güney Kutup Bölgesi’ne göç ederler.

Kutup-Sumrusu

Antarktika’nın güney ucuna kadar giderler ve kış aylarını burada geçirirler. Sonra da tekrar Kuzey Kutup Bölgesi’ne geri dönerler. Bu göç sırasında yaklaşık 70.000 km yol  alırlar. Bu, dünyadaki en uzun göç yoludur.

Kutup sumrularının tüyleri beyaz, gagaları ve ayakları kırmızı olur. Enseleri ve tepeleriyse siyah. Balıklarla ve deniz omurgasızlarıyla beslenirler. Yuvalarını ve yavrularını korumak için yanlarına yaklaşanlara saldırmalarıyla tanınırlar. Kuzey sumrusu olarak da bilinirler.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak.