Laz böreği tarifi » E-Kütüphane

Laz böreği tarifi


Malzemeler

Şerbet İçin:
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı limon suyu

Kreması İçin:
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 5 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta

Laz Böreği
Laz Böreği

• 1 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı süt

Hamur İçin:
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı su
• 2 adet oda sıcaklığında yumurta
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• 4 su bardağı un

 

Aralarına:
• 150 gr eritilmiş tereyağı
• Açmak için nişasta

Hazırlanışı:

Şerbet malzemelerini 5 dakika kaynatın ve soğuması için kenara alın. Krema malzemelerini de bir tencerede karıştırın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ara ara karıştırarak soğutun, asla çırpmayın.

Hamur malzemelerini 5 dakika yoğurun ve 18 adet bezeye ayırıp, üzerini nemli bir bez ile örtün. 2 saat dinlendirin. Tezgâhı ve her bir bezeyi azar azar nişastalayın, merdane ya da oklava ile açabildiğiniz kadar açın.

Önceden yağladığınız fırın tepsisine ilk katı yerleştirin. Her katta aralarına yağ sürün. Bezelerin yarısı bittiğinde muhallebiyi yayın, kalan bezeleri de aynı şekilde yağlayarak dizin. En son kalan yağı üzerinde gezdirin ve dikkatlice karelere bölün.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra her dilimin üzerine birer çorba kaşığı soğumuş şerbetten gezdirin ve 1 saat sonra servis edin.

   

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.