Nusret Gökçe Kimdir?


1983 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir. Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum’dan Darıca’ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu’nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır.

Meslek hayatına Bostancı’daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasap çıraklığı yapmıştır. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinya Park’ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başlamıştır.

Bu deneyimin ardından Dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek isteyen genç girişimci, Arjantin’e doğru yola çıkmıştır. Cebindeki sion parası ve kredi kartlarından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin’de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır.

Türkiye’ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. “Lokum”, “Ceviz”, “Kafes” gibi pişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika’ya gitmeyi kafasına koymuştur.

Zor şartlar altında aldığı üç aylı Amerika vizesinin ardından New York’un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı menü New York Times’da yayınlanmıştır.

Türkiye’ye yeniden döndüğünde bu kez işsiz olan Nusret, kendi iş yerini açmak için çaba sarfetmeye başlamıştır. Kendisine eski bir arkadaşı olan Mithat Erdem’i melek yatırımcı olarak seçen genç girişimci, arkadaşlarıyla beraber ilk restoranın temelini atmıştır. Arkadaşlarından aldığı parayı 5-6 ay içerisinde geri ödeyen Nusret, borcunu ödedikten sonra yoluna bir süre tek devam etmiştir.

2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurtdışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ediyor.

Nusret Gökçe Dubai’de açtığı restoranı ile büyük ses getirmiş ve dünyaya açılmaya başlamıştır. Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo Dicaprio’ya yaptığı sunumla gündemden düşmeyen Nusret Gökçe; çırakken 1800 tl maaş aldığını, şimdilerde ise 400 çalışanı olduğunu ifade ediyor.


0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.