Patetesli pırasa çorbası tarifi


Malzemeler: (5 kilik)

• 3 dal kıyılmış pırasa
• 1 adet kıyılmış kuru soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet orta boy patates
• Tuz

Baharatlı Kruton için:

• 3 dilim küp küp doğranmış bayat ekmek
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 diş dövülmüş sarımsak
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• ½ çay kaşığı karabiber

Servis İçin:

• Kıyılmış maydanoz

patatesli pırasa
patatesli pırasa

Hazırlanışı:

Tencereye pırasa, kuru soğan ve tereyağını alıp sotelemeye başlayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve içine patatesleri de doğrayıp pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşadığında çorbayı blendırdan geçirin, tuzunu  suyunu ayarlayın. Krutonları hazırlamak için fırını önceden 200 derece ısıtın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine ekmekleri dizin. Kalan malzemeleri bir kâsede karıştırın ve ekmeklerin üzerinde gezdirip hepsinin harmanlanmasını sağlayın. Kızarana kadar fırında pişirin. Çorbayı servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ile paylaştırın.