Zeytinyağlı Enginar Tarifi


Zeytinyağlı Enginar Tarifi

MALZEMELER:

  • 4 adet enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 limon suyu
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kesme şeker
  • Dereotu (süslemek için)

YAPILIŞI:

• Zeytinyağı, un, limon suyu, tuz, şeker, su tencereye koyulup karıştırılır. İçine ayıklanıp, temizlenmiş olan enginarlar, küp
küp doğranmış havuç ve patatesler ilave edilerek pişirilir.

• Pişmeye yakın haşlanmış bezelye ilave edilip, bit taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Tencerenin içinde soğuduktan
sonra servis tabağına alınan enginar çanakları üzerine beraberinde pişen patates, havuç, bezelyeler koyulur.

Dereotu ile süslenerek servis yapılır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak.